Tørkede laurbærblader er et mye brukt krydder i Europa og Nord-Amerika og anvendes i blant annet sauser, gryteretter og marinader, og det inngår i den franske krydderblandingen bouquet garni. Laurbærblader brukes først og fremst i retter med lang koketid, for eksempel supper, kraft, buljonger, bønne- og linseretter og gryteretter med fjærfe, storfe og lam.
I tillegg brukes bladene til å smaksette sursild, sauser, pickles og marinader. Bladene er også velegnet i fiskeretter, gjerne sammen med sitron og fennikel. Til kokt makrell er laurbærblader en selvfølge.
Bladene inngår i flere krydderblandinger, for eksempel stifado mix og bouquet garni. Kvistene fra treet kan brukes som grillspyd og setter en aromatisk smak på kjøttet.
Olje fra laurbærblader brukes til å smaksette likører og i parfymeindustrien.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.