20. mars 1981, San Diego, California
Irving Jaffee, 1932
Av /𝒲.

Irving Jaffee var en amerikansk skøyteløper som var sønn av jødisk-russiske immigranter.

Jaffee ble olympisk mester på 5000 meter og 10 000 meter i Lake Placid i 1932. Løpene ble avviklet med fellesstart, som regnes å ha favorisert løpere fra USA og Canada vis-à-vis løpere fra Europa, som var vant til parløp. Jaffee hadde beste tid på 10 000 meter også under OL i Sankt Moritz fire år tidligere, da han slo Bernt Evensen med 1/10 sekund i samløp. På grunn av stigende temperaturer under stevnet og etter hvert umulige isforhold, ble imidlertid konkurransen avbrutt og alle resultater annullert.

Han så seg under depresjonen nødt til å pantsette sine olympiske gullmedaljer. Medaljene er senere ikke kommet til rette.