Marengs
Marengs, også kalt pikekyss.
Av /Matprat.

Marengs er små konfektkaker av stivpiskede eggehviter og sukker, tørket i ovn ved svak varme. De kalles også pikekyss.

Faktaboks

Uttale
marˈengs
Etymologi
av fransk meringue

Ordet marengs brukes også om den stivpiskede massen av eggehviter og sukker, som blant annet brukes til å toppe kaker som for eksempel Key lime pie og til desserter som Pavlova og Eton mess (marengs, krem og bær).

Varianter av marengs

Fransk marengs

Dette er den vanligste formen for marengs. Den lages ved å drysse sukker i eggehvitene under pisking.

Italiensk marengs

Italiensk marengs lages ved at sukker og vann kokes til cirka 116-120 grader og tilsettes eggehvitene under pisking.

Sveitsisk marengs

Denne marengsen lages ved at eggehvite og sukker blandes sammen i en bolle som settes over vanndamp. Dette varmes til 60 grader og til sukkeret er oppløst og piskes deretter opp til marengs.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg