Pueblo Mogán

.
Lisens: fri

Mogán er en kommune på sørvestkysten av Gran Canaria (Kanariøyene). Den har 19 657 innbyggere (2018) fordelt på 172 kvadratkilometer. Kommunen grenser i øst til San Bartolomé de Tirajana, i nord til Tejeda og i nordvest til La Aldea de San Nicolás.

Administrasjonsstedet Mogán ligger åtte kilometer fra kysten i dalen Barranco de Mogán, cirka 260 meter over havet. Her bor det omkring 700 mennesker. Jorden her er svært fruktbar, og befolkningen livnærer seg derfor med fruktdyrking og produksjon av blomster til eksport. Mer kjent er nok den idylliske fiskerbyen Puerto de Mogán. I kommunen ligger også de kjente feriestedene Taurito, Cura, Tauro, Puerto Rico og Arguineguín. Hovednæringsveier i Mogán kommune som helhet er turisme, fiske og landbruk.

Byene ved kysten er populære feriesteder også for nordmenn. I kommunen finnes både norsk skole, sjømannskirke og helsesenter (drevet av Norges Astma- og Allergiforbund).

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg