Ane Brun

Ane Brun er en norsk visesanger, gitarist og låtskriver. Hun er en glimrende akustisk gitarist med en intens stemme, og skriver melankolske melodier og personlige tekster. Har siden 2000 bodd i Stockholm, hvor hun i 2002 startet sitt eget plateselskap DetErMine Records. Året etter kom debutalbumet Spending Time With Morgan, som ble utgitt i mange europeiske land.

Radiohiten My Lover Will Go bidro til at oppfølgeren A Temporary Dive gikk til topps i Norge i 2005, nådde 12. plass i Sverige og ga henne Spellemannprisen. Samme år kom også duettalbumet Duets, som inneholder Lift Me, en duett med Madrugada som toppet VG-lista i seks uker. En strykekvartett akkompagnerte henne på Live In Scandinavia (2007; Topp 15 i Norge og Sverige).

Studioalbumet Changing Of The Seasons ble nr 1 i Norge og nr 2 i Sverige i 2008, og ble i likhet med alle hennes plater kritikerrost. Samme år ble akustiske versjoner av dets sanger utgitt på Sketches. I 2009 kom utgivelsen Live At Stockholm Concert Hall, som inkluderer både en cd og en dvd.

Hun forlot visetradisjonen på It All Starts With One (2011), som fikk terningkast 6 i mange aviser og ble det første albumet som har gått til topps i Norge og Sverige samtidig. Det ga henne Spellemannprisen. I 2013 kom samleplata Songs 2003-2013, samt Rarities. Hun var gjestevokalist på en stor UK-hit våren 2015, Can't Stop Playing, som ble utgitt av Dr. Kucho! & Gregor Salto allerede i 2005. Høsten 2015 ga hun ut albumet When I'm Free. Det ga henne Spellemann-nominasjoner i kategoriene "årets popsolist" og "årets album".

Ane Brun sang coverlåter på Leave You Breathless (2017). Året etter kom Live at Berwaldhallen, som var innspilt med The Swedish Radio Symphony Orchestra.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg